Vietnamské knedlíčky bahn bao


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Oblibou vepřového masa si vietnamská kuchyně notuje s českými chutěmi. Vyzkoušejte plněné kynuté knedlíčky bahn bao, které jsou základem vietnamské kuchyně. Ve Vietnamu je koupíte na každém rohu a neobejde se bez nich žádná rodinná oslava.

Suroviny

Náplň

  • Maso vepřové ve vlastní štávě 340 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Křepelčí vajíčko 20 ks

 

  • Lístky koriandru svazek
  • Solamyl 1 lžíce
  • Cibulka jarní svazek

Těsto

  • Kokosové mléko 1 plechovka
  • Kypřící prášek 12 g

 

  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl 1 lžička

Postup

  • 1

    Nejdříve dejte vařit křepelčí vajíčka. Vložte do studené vody a od momentu varu vařte asi 2 minuty. Pak vajíčka ochlaďte pod proudem studené vody a trpělivě oloupejte.

  • 2

    Vepřové ve vlastní šťávě nakrájejte na drobné kousky. Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekaným koriandrem a pepřem. Pořádně promíchejte, dosolte a zapracujte solamyl.

  • 3

    Všechny suroviny na těsto dejte do hnětače a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na pomoučněný vál, vytvarujte do válečku a nakrájejte na 20 stejně velkých dílů. Každý kousek těsta zformujte do kuličky, kterou následně zploštíte - aby vznikly přibližně stejné oválné placky, silné asi půl centimetru.

  • 4

    Doprostřed každé placky dejte lžíci masové směsi a jedno křepelčí vajíčko. Dávejte pozor, aby okraje byly volné - budou se pak lépe spojovat. Pečlivě stiskněte okraje k sobě.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace