Vietnamské zeleninové závitky se sladkou chilli omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Závitky z rýžového papíru jsou neuvěřitelně variabilní. Je jen na vás, čím je naplníte. Tentokrát jsme zvolili pouze zeleninu. A nemějte obavy, rýžový papír dnes seženete téměř v každém supermarketu. Připraveni? Rolujeme!

Suroviny

  • Koriandr 50 g
  • Rýžové nudle 100 g
  • Pak choi 200 g
  • Mrkev 1 ks
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle potřeby
  • Rýžový papír 8 ks
  • Červená cibule 1 ks

Postup

  • 1

    Rýžové nudle vaříme ve vodě 2–3 minuty, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou. Konkrétní instrukce najdeme na obalu.

  • 2

    Mrkev umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, z nichž nakrájíme proužky.

  • 3

    Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 4

    Koriandr umyjeme a odstraníme kořeny. Nekrájíme ho.

  • 5

    Rýžový papír krátce ponoříme do studené vody, ne déle než dvě vteřiny, jinak se může roztrhnout. Poté na něj poklademe zeleninu, nudle a koriandr.

  • 6

    Nejdříve přeložíme oba boční konce papíru směrem dovnitř a poté zarolujeme směrem od sebe.

  • 7

    Podáváme zastudena se sladkou chilli omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace