Višňové košíčky s griotkovým krémem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Začátečník

Vánoční pečení je skvělá příležitost pro váš talent a vášeň pro zdobení. Pohrajte si s různými druhy polev a posypek a z těchto křehkých košíčků s vláčným krémem mohou být hotová umělecká díla!

Suroviny

Náplň

  • Mléko 250 ml
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Ovocná náplň s kousky ovoce Višeň 100 g
  • Máslo 250 g

 

  • Cukr krupice 120 g
  • Zdobení na ozdobu
  • Žloutek 3 ks

Těsto

  • Mouka hladká 160 g
  • Žloutek 1 ks

 

  • Máslo 80 g
  • Sůl 1 špetka

Postup

  • 1

    >>Ovocná náplň na pečení s kousky ovoce VIŠEŇ 420g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Mouku prosijte do mísy a přidejte nakrájené kostky studeného másla. Promněte mezi prsty jako drobenku. Potom přidejte žloutek, sůl a dvě polévkové lžíce studené vody a propracujte. Zabalte těsto do fólie na potraviny a nechte těsto půl hodiny chladit v lednici.

     

  • 2

    Těsto rozdělte na malé kousky a ty pomocí prstů natlačte do formiček na košíčky. Pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 180 oC. Ještě teplé košíčky vyklepněte z formiček a s naplněním počkejte, až úplně vychladnou. Nejlépe do druhého dne.

  • 3

    Pro přípravu krému rozdělte mléko na dvě poloviny. První díl nalijte do hrnku a rozmíchejte v něm nejprve žloutky a poté také pudinkový prášek. Zbylé mléko oslaďte a dejte vařit. Až začne vřít, přilijte žloutky s pudinkem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Trvá to 2–3 minuty. Poté nechte úplně vychladnout, jen chvilkami promíchejte, aby se na povrchu krému nevytvořila zaschlá krusta.

  • 4

    Až bude pudinkový základ studený, přesuňte ho do šlehače. Přidejte změklé máslo a griotku a vyšlehejte na hladký krém. 

     

  • 5

    Na dno každého košíčku dejte lžičkou malý kopeček višňové ovocné směsi a na ni cukrářským kornoutem ozdobně nastříkejte griotkový krém. Posypejte čokoládovým zdobením nebo po zatuhnutí potřete polevou. Uchovávejte s chladu

     

     

  • 6

    TIP!

    • Obalte v čokoládové polevě koktejlovou višeň a posypejte ozdobnou čokoládovou rýží. Bude to dokonalá ozdoba pro plněné košíčky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace