Višňovo-makový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 42 g
  • Cukr 80 g
  • Máslo 130 g
  • Mák 250 g
  • Cukr citronový Vitana 1 balení
  • Cukr moučka 100 g
  • Mléko 250 ml
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Ovocná náplň s kousky ovoce Višeň 420 g
  • Sýr smetanový 150 g
  • Citronová šťáva 4 lžíce

Postup

  • 1

    Na těsto:

    • 42 g čerstvého droždí
    • 250 ml mléka
    • 80 g cukru
    • 500 g polohrubé mouky
    • 130 g změklého másla

    Na náplň:

    Na polevu:

    • 100 g moučkového cukru
    • 3 lžíce čerstvé citronové šťávy

  • 2

    V malé misce rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a lžíci vlažného mléka a rozmíchejte. Nechte 5 minut odpočívat.

  • 3

    Mouku smíchejte se zbylým cukrem, udělejte do směsi důlek a vlijte připravené droždí. Zapracujte, přilijte zbylé mléko, smíchejte a přidejte na kostičky nakrájené máslo. Vypracujte vláčné těsto, přikryjte utěrkou a nechte v teple kynout zhruba 45-55 minut.

  • 4

    Připravte si náplň. Hamé Ovocnou náplň smíchejte s mákem, sýrem, lžící citronové šťávy a s balíčkem citronového cukru.

  • 5

    Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném vále na placku o velikosti cca 45x45 cm. Rozetřete na ni rovnoměrně náplň a placku srolujte do rolády.

  • 6

    Pomocí zubní nitě nakrájejte roládu na cca 5,5 cm široké kousky, které vyskládejte do dortové formy (o průměru 26-27 cm) vymazané olejem. Nechte ještě 20 minut kynout.

  • 7

    Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C a dejte na 25 minut péct, poté přikryjte (např. alobalem) a pečte dalších 20 minut.

  • 8

    Než se koláč dopeče, připravte si polevu. Smíchejte moučkový cukr s citronovou šťávou. Jakmile vyndáte hotový koláč, polejte jej polevou a nechte jej 10 minut vychladnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace