Vláčný perník s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Jedlá soda 1 lžička
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Kakao 1 lžíce
  • Švestková povidla slazená Hamé 150 g
  • Mouka polohrubá 400 g
  • Cukr moučka 200 g
  • Mléko 500 ml
  • Kypřící prášek do perníku 1 ks

Postup

  • 1

    V míse smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechno ostatní a důkladně rozšleháme ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 15 - 20 minut, zkoušíme špejlí. Upečený perník jen poprášíme cukrem nebo podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace