Vločkové bochánky s cibulí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 15 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Droždí 1 balení
  • Mouka žitná 300 g
  • Sůl 2 lžičky
  • Ocet lihový 1 lžička

 

  • Cukr krupice 0.5 lžička
  • mouka tmavá pšeničná hladká 300 g
  • Sádlo 50 g
  • Ovesné vločky 60 g

Náplň

  • Červená cibule 3 ks
  • Vinný ocet 2 lžíce
  • Cukr krupice 2 lžíce

 

  • Máslo 40 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Ve 100 ml vlažné vody rozmícháme droždí s cukrem a 2 lžícemi pšeničné mouky. V teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme zbylou mouku (oba druhy) se solí. Přilijeme kvásek, rozpuštěné sádlo, ocet a 150-200 ml vlažné vody. Vypracujeme tužší těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

  • 2

    Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. V pánvi je opečeme na másle. Posypeme je cukrem, přelijeme octem, přiklopíme, krátce podusíme a pak necháme zchladnout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na 6 dílů a vytvarujeme z nich bochánky. Potřeme je vodou, hustě posypeme vločkami a do středů uděláme důlky, které pak naplníme cibulí. Okraje bochánků na několika místech nařízneme.

  • 4

    Bochánky dáme na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout. Pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme je ještě asi 30 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace