Waldorfský salát s fenyklem a brusinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Newyorský hotel Waldorf – Astoria byl před více než sto lety kolébkou řady unikátních receptů, podle kterých se vaří dodnes. Jedním z nich je tento salát, pojmenovaný přímo podle hotelu. Základ tvoří jablka, celerové stonky a vlašské ořechy, vše spojené majonézovým dresingem. Zálivku jsme odlehčili jogurtem a do salátu jsme přidali fenykl a sušené brusinky, které zajímavé chuti původních surovin skvěle dotáhnou.

Suroviny

Salát

  • Jablko zelené 1 ks
  • Vlašské ořechy 1 hrst
  • Kuřecí prsa 1 ks
  • Fenykl čerstvý 1 bulva

 

  • Celer řapíkatý 3 stonky
  • Brusinky 1 lžíce
  • Citronová šťáva z poloviny kusu

Zálivka

  • Majonéza Otma 2 lžíce
  • Med 1 lžička

 

  • Jogurt bílý 120 ml
  • Citronová kůra z poloviny kusu

Postup

  • 1

    Z fenyklu odstraňte dřevnaté části a nakrájejte na slabé plátky. Z jablka odstraňte jádřinec a nakrájejte na plátky. Zakápněte je citronovou šťávou, aby nezhnědly.

  • 2

    Brusinky a ořechy nasekejte, grilované kuřecí maso natrhejte po vláknech. Stonky řapíkatého celeru zbavte dolní části a také nakrájejte. Všechny suroviny prohoďte v salátové míse.

  • 3

    Prošlehejte v hrnku ingredience na dresink a nalijte na salát. Promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace