Žabí stehýnka se šafránovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Žabí stehýnka 14 ks
  • Rybí koření 1 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Víno bílé 100 ml
  • Šafrán 1 špetka
  • Sůl dle potřeby
  • Krevety loupané 200 g
  • Citronová šťáva 1 z jednoho kusu
  • Máslo 100 g
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 3 lžíce
  • Bylinky na ozdobu

Postup

  • 1

    Žabí stehýnka i krevety omyjeme a osušíme. Žabí stehýnka posypeme rybím kořením, pokapeme polovinou citronové šťávy a necháme rozležet.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí. Pak ji zalijeme vínem a smetanou a za občasného promíchání vaříme do zhoustnutí. Do omáčky přidáme šafrán, zbytek citronové šťávy, podle chuti osolíme a prohřejeme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a okořeněná žabí stehýnka i krevetky na něm z obou stran asi 5 minut opékáme. Rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky a ozdobíme bylinkami. Jako příloha je vhodná rýže.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace