Zabijačkové pohoštění pro pořádné chlapy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Událost, jako je zabijačka, si žádá pořádné pohoštění. Nakládané papriky plněné zelím jsou stejným dílem pikantní i jednoduché na přípravu. Navíc až je ochutnáte, dokážete vyjmenovat ještě dalších pět příležitostí, které se bez nich neobejdou.

Suroviny

  • Paprika zelená 8 ks
  • Ocet 250 ml
  • Cukr krupice 125 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 8 kuliček
  • Zelí kysané 500 g
  • Sůl 30 g
  • Červená cibule 4 plátky
  • Pepř celý barevný 20 kuliček
  • Feferonky dle chuti

Postup

  • 1

    Nejprve dejte vařit lák. Ocet, sůl a cukr svařte s 1,5 litru vody a nechte vychladnout. Koření rozdělte rovným dílem do dvou větších zavařovacích sklenic na nakládání.

  • 2

    Papriky nekrájejte, pouze jim seřízněte vršek a pečlivě je zbavte semínek. Pořádně je napěchujte zelím a dejte do sklenic.

  • 3

    Zalijte lákem, zavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80 °C.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace