Zabijačkový guláš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vnitřnosti vepřové 300 g
  • Vepřový jazyk 200 g
  • Sádlo 2 lžíce
  • Bobkový list 2 ks
  • Zeleninový vývar na podlití
  • Kmín 0.5 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Majoránka dle chuti
  • Vepřová plec 400 g
  • Cibule 4 ks
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Nové koření 0.5 lžička
  • Černý pepř celý 0.5 lžička
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Vepřovou plec, jazyk, játra a srdce očistíme. Ledvinku vyčistíme a spaříme vroucí vodou. Vše nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a na sádle v kastrolu orestujeme do zlatohněda. Přidáme maso s vnitřnostmi a vše osmahneme. Vmícháme rajský protlak s mletou paprikou a také je orestujeme.

  • 3

    Směs podlijeme vývarem. Do kastrolu přidáme koření a prolisovaný česnek. Maso necháme pod pokličkou dusit.

  • 4

    Když jsou maso i vnitřnosti měkké, vyrestujeme šťávu na tuk. Vmícháme mouku a orestujeme ji. Přilijeme vývar. Šťávu necháme 15 minut provařit. Guláš dochutíme solí, pepřem a majoránkou a odstavíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace