Zadělávaná kuřecí srdíčka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 35 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kuřecí srdíčka 600 g
  • Nové koření 4 kuličky
  • Mrkev 250 g
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Bylinky na ozdobu
  • Pepř celý barevný 1 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 6 lžic
  • Mouka hladká 40 g
  • Citronová šťáva 1 lžička

Postup

  • 1

    Srdíčka očistíme, omyjeme a větší rozpůlíme. Vložíme je spolu s pepřem a novým kořením do hrnce s vodou a zvolna je vaříme doměkka. Těsně před koncem vaření vývar osolíme. Měkká srdíčka vyjmeme a vývar přecedíme.

  • 2

    Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a mrkev na ní spolu s okapanou kukuřicí orestujeme.

  • 3

    Z mouky a zbylého másla připravíme světlou jíšku a zalijeme ji asi 500 ml zchladlého vývaru ze srdíček. Základ dobře rozšleháme a necháme asi 15 minut provářet. Přilijeme smetanu a omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou. Vložíme do ní srdíčka i orestovanou zeleninu. Vše společně prohřejeme. Srdíčka se zeleninou a omáčkou rozdělíme na talíře a ozdobíme bylinkou. Podáváme s vařenou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace