Záhorácké žebírko




Suroviny

  • Sůl dle potřeby
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Brambory 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Zelí kysané 500 g
  • Kmín drcený lžička
  • Tuk 2 lžíce
  • Slanina 100 g
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Vepřová kotleta 4 ks

Postup

  • 1

    Brambory očistíme a necháme uvařit v osolené vodě téměř doměkka. Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Po obou stranách je opečeme na rozpáleném tuku a vyjmeme je.

  • 2

    Do výpeku nasypeme nakrájenou slaninu i cibuli, přisypeme kmín a krátce orestujeme. Přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a scezené kysané zelí. Vše promícháme a restujeme, dokud zelí nezměkne.

  • 3

    Do zapékací nádoby vyskládáme plátky oloupaných předvařených brambor, na ně položíme opečené kotlety, vše zasypeme orestovaným zelím a zalijeme smetanou. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapékáme asi 20 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace