Zapečená svíčková s paštikou a žampiony


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 15 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Maso

  • Hovězí svíčková 800 g
  • Listové těsto 300 g
  • Olej rostlinný dle potřeby

 

  • Pikantní paštika 200 g
  • Vejce 1 ks

Náplň

  • Máslo 30 g
  • Sterilované žampiony 1 sklenice
  • Mouka hladká 2 lžíce

 

  • Cibule 1 ks
  • Víno červené 2 lžíce

Postup

  • 1

    Na větší pánvi necháme zesklovatět na másle kostičky cibule. Pak přisypeme okapané žampiony, přilijeme víno a dusíme asi 5-6 minut. Když se odpaří tekutina, zaprášíme houby moukou a mícháme do zhoustnutí.

  • 2

    Hovězí svíčkovou svážeme pevně nití. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme ze všech stran do ztmavnutí. Pak maso vyjmeme, odstraníme niť a necháme zchladnout. Vychladlou svíčkovou potřeme pikantní paštikou a podušenými houbami.

  • 3

    . Z listového těsta vyválíme obdélník a okraje lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed položíme svíčkovou a pevně ji zabalíme do těsta. Balíček položíme spojem dolů na pečicí papír a povrch lehce propíchneme vidličkou.

  • 4

    Pak vše potřeme zbylým vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 10 minut, pak teplotu zmírníme na 170 °C a pečeme dalších 30 minut. Svíčkovou krájíme na plátky silné 1,5 cm. Podáváme s opečenými bramborami a naloženými fazolkami nebo hráškem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace