Zapečené francouzské brambory s telecím masem a zeleninou pro děti


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Skvělá dobrota pro slibně začínající gurmány. Když chcete dětem dopřát i netradiční druhy masa, které nejdou běžně koupit, vyplatí se použít jako základ hotové jídlo ve skleničce.

Suroviny

  • Brambory 500 g
  • Mrkev 2 ks
  • Smetana 150 ml
  • Vejce 1 ks
  • Telecí se zeleninou Hamánek 1 ks
  • Hrášek 3 lžíce
  • Strouhaný sýr 200 g
  • Máslo 2 lžíce

Postup

  • 1

    >>Telecí se zeleninou 190g Hamánek koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Brambory operte a uvařte je ve slupce v osolené vodě. Až trochu vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na plátky. 

     

  • 2

    Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. V rendlíku rozpusťte trochu másla a orestujte na něm nakrájenou mrkev. Potom podlijte 2 lžícemi vody, přiklopte pokličkou a nechte podusit doměkka.

  • 3

    Menší zapékací misku vymažte máslem. Jako spodní vrstvu dejte plátky brambor a potřete je Hamánkem s telecím masem a zeleninou. Na to dejte poloviční množství mrkve a hrášku a posypejte třetinou strouhaného sýru. Jako další vrstvu dejte opět brambory a všechny ingredience ve stejném pořadí.

     

  • 4

    Navrch dejte vrstvu brambor, posypejte zbylým sýrem a zalijte smetanou s rozkvedlaným vajíčkem.

     

  • 5

    Vložte do trouby a pečte při 200 °C dozlatova. Trvá to zhruba 15–25 minut.


Nahrávám