Zapečené lilkové závitky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sýr ricotta 400 g
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Bazalka 1 hrst lístků
  • Rajčatová passata 500 ml
  • Česnek 1 stroužek
  • Strouhaný parmazán 0.5 hrnek
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Strouhanka 4 lžíce
  • Strouhaný parmazán 2 lžíce

Postup

  • 1

    Lilky omyjeme a podélně nakrájíme na 5 mm silné plátky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V míse rozmícháme ricottu, parmazán, vejce, česnek a chilli. Směs osolíme. Plátky lilku potřeme olejem a po částech je opékáme na rozpálené grilovací pánvi (1-2 minuty po každé straně). Na krátký konec každého plátku dáme lžíci směsi, přidáme lístek bazalky a stočíme.

  • 3

    Polovinu rajčatové passaty rozetřeme na dno plechu s vyšším okrajem. Rolky do něj naskládáme spojem dolů, přelijeme zbylou passatou a posypeme strouhankou.

  • 4

    Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20-25 minut, posypeme dvěma lžícemi parmezánu a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace