Zapečené palačinky se špenátem a rajčatovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Omáčka

  • Mrkev 1 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Bílé víno 100 ml
  • Cukr krupice 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby

 

  • Cibule 1 ks
  • Sterilovaná rajčata 400 g
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky

Těsto

  • Mléko 250 ml
  • Mouka hladká 180 g
  • Olej rostlinný na smažení

 

  • Vejce 2 ks
  • Baby špenát 50 g

Náplň

  • Špenátové listy 100 g
  • Sušená rajčata 150 g

 

  • Strouhaný parmazán 50 g
  • Sýr mozzarella 100 g

Postup

  • 1

    Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté zeleninu osmahneme v hrnci na oleji. Přimícháme rajčata, víno, vývar, cukr, sůl a pepř a společně vaříme asi 45 minut. Ke konci vaření přidáme do omáčky oloupaný česnek a vše rozmixujeme.

  • 2

    Z mléka, vajec, mouky, soli a nasekaného špenátu připravíme řídké těstíčko. V pánvi rozpálíme olej a postupně usmažíme palačinky z obou stran dozlatova. Necháme je vychladnout.

  • 3

    Špenát omyjeme a necháme okapat. Rozdělíme ho na zchladlé palačinky. Pak je posypeme parmazánem a sušenými rajčaty nakrájenými na kousky. Srolujeme je a dáme do zapékací misky. Přelijeme omáčkou a poklademe kousky mozzarelly. Pečeme v troubě při 200 °C asi 10 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace