Zapečené těstoviny plněné šunkovou pěnou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Italové plní těstoviny dvěma způsoby. Buď se náplň pevně uzavře dovnitř jako například u tortellin a těstoviny se pak vaří v osolené vodě. Nebo se naopak domácí nádivka plní do předvařených těstovin docela obřích rozměrů, které se efektně zapékají v troubě. Je to jednodušší, než jak to vypadá, a božsky dobré.

Suroviny

  • Těstoviny conchiglioni 1 balení
  • Toustový chleba 2 plátky
  • Strouhaný parmazán 25 g
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Rajčatová passata 400 ml
  • Stroužek česneku 1 ks
  • Piniové oříšky 1 hrst
  • Májka lahůdková 2 ks

Postup

  • 1

    Těstoviny uvařte ve velkém hrnci podle návodu. Po uvaření je propláchněte studenou vodou a jednotlivě rozestavte na tác, aby se neslepily.

  • 2

    Připravte si náplň. Toustový chleba rozsekejte několika pulzy v mixéru na kyprou strouhanku. Tu potom zlehka zapracujte do Lahůdkové paštiky.

  • 3

    Passatu smíchejte s utřeným česnekem a olivovým olejem a směs rozetřete na dno větší zapékací misky.

  • 4

    Naplňte uvařené těstoviny masovou směsí a položte je do omáčky. Dejte na 15 minut prohřát do trouby při 180 oC. Pak přepněte troubu na gril. Těstoviny posypejte strouhaným parmazánem a piniovými oříšky a zapékejte, dokud nezačne sýr hnědnout. Podávejte hned ještě teplé.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace