Zapečený krůtí plátek se žampiony a rajčaty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Žampióny 100 g
  • Máslo 50 g
  • Bazalka 3 snítky
  • steak z krůtích prsou 4 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama dle potřeby
  • Cherry rajčátka 100 g
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Sýr mozzarella light 100 g
  • Rozmarýn 1 snítka

Postup

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, poté vodu scedíme a brambory necháme vychladnout.

  • 2

    Krůtí steaky z obou stran osolíme a opepříme, zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran a poté je přeložíme na plech.

  • 3

    Rajčátka, žampiony a jarní cibulku nakrájíme na plátky a poklademe jimi krůtí steaky. Přidáme vločky másla a nahoru nasypeme mozzarellu natrhanou na malé kousky.

  • 4

    Vařené brambory rozpůlíme, přidáme na plech k masu a posypeme je rozmarýnem. Vše zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 °C po dobu deseti minut. Hotové posypeme čerstvou bazalkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace