Zapékané kedlubny s brynzou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kedlubna 4 ks
  • Šalotka 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pinie 30 g
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Smetana zakysaná 250 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Baby špenát 250 g
  • Máslo 50 g
  • Muškátový oříšek špetka
  • Petrželka 3 snítky
  • Sýr brynza 150 g

Postup

  • 1

    Kedlubny oloupeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Necháme je vařit, dokud nezměknou. Pak je z hrnce vyjmeme a vydlabeme je tak, aby z nich vznikly mističky.

  • 2

    Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi. Z vývaru z kedluben si odměříme asi 300 ml a přivedeme ho znovu k varu. Vsypeme do něj vydlabané středy kedluben a ještě asi 10 minut je povaříme. Pak je necháme ve vývaru vychladnout.

  • 3

    Šalotky s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je zpěníme na rozpuštěném másle v pánvi. Přidáme opláchnuté listy špenátu. Mícháme je, dokud neovadnou. Pak směs dochutíme solí, pepřem a muškátem a odstavíme ji.

  • 4

    Brynzu rozmícháme s polovinou zakysané smetany. Přidáme špenát a oříšky. Vše dle potřeby dochutíme.

  • 5

    Kedlubnové mističky naplníme sýrovou-špenátovou směsí a postavíme je do zapékací misky. Povařené středy kedluben s vývarem rozmixujeme. Vmícháme zbylou zakysanou smetanu a nasekanou petrželku. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem.

  • 6

    Kedlubny v zapékací misce podlijeme připravenou omáčkou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C. Zapékáme je asi 25 minut, dokud náplň v kedlubnách svrchu nezezlátne.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace