Zázvorové kuřecí burgery s limetkovou majonézou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Sůl dle potřeby
  • Kari 1 lžička
  • Kuřecí prsa 600 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Šťáva z limetky z jednoho kusu
  • Bulka 6 ks
  • Olej olivový 250 ml
  • Žloutek 2 ks
  • Zázvor z jednoho kusu
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Rajče 3 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Listy salátu na ozdobu

Postup

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme v mlýnku na maso. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky očistíme, pokrájíme na kolečka a spolu se zázvorem a česnekem je přidáme k masu.

  • 2

    Masovou směs ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Vše dobře promícháme a vlhkýma rukama vytvarujeme placičky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm burgery z obou stran dozlatova. Bulky podélně rozřízneme a krátce je rozpečeme na suché pánvi dokřupava.

  • 4

    Žloutky dáme do misky a přilijeme k nim šťávu vymačkanou z poloviny limetky. Za stálého míchání postupně přiléváme olej a vyšleháme hustou majonézu. Nakonec ji dochutíme solí. Do rozkrojených bulek navrstvíme salát, maso, plátky rajčat a lžíci majonézy a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace