Zelené fazolky s harissou a kuskusem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Zelené fazolky 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Kurkuma 0.25 lžička
  • Harissa 1 lžička
  • Mrkev 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Rajče 1 ks
  • Kuskus 200 g

Postup

  • 1

    Fazolky očistíme a překrájíme na 2 cm kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olej a vsypeme cibuli s česnekem a velmi krátce (asi půl minuty) restujeme. Pak přidáme fazolky, sladkou bramboru, kurkumu a špetku soli a minutu restujeme. Nakonec přidáme oloupané rajče bez měkké dužiny nakrájené na kostky a harissu. Zmírníme oheň, promícháme a pod poklicí dusíme asi 8 minut.

  • 3

    Mezitím v míse zalijeme kuskus vroucí vodou tak, aby hladina vody sahala těsně nad kuskus. Přiklopíme a necháme bobtnat. Po asi 5 minutách kuskus promícháme vidličkou, rozdělíme do misek a přidáme k němu fazolky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace