Zeleninová směs s tofu a rýžovými nudlemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýžové nudle 300 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Paprika červená 1 ks
  • Zelí hlávkové 0.25 hlávka
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Sušené shiitake 1 hrst
  • Zeleninový vývar dle potřeby
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle chuti
  • Sůl dle chuti
  • Mrkev 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • ředkvičkové klíčky 100 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Tofu 400 g
  • Sladká chilli omáčka Vasco da Gama dle chuti

Postup

  • 1

    Česnek a mrkev oloupeme; papriku, chilli papričku, zelí, cuketu a jarní cibulky očistíme. Česnek i papričku nasekáme najemno a zbytek zeleniny na kousky. Klíčky propláchneme a necháme okapat. Houby zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Pak je scedíme, lehce vymačkáme a pokrájíme.

  • 2

    V pánvi wok rozehřejeme olej a zvolna na ní opečeme česnek a chilli papričku. Přidáme zelí, mrkev, papriku a houby. Orestujeme je, lehce podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  • 3

    Pak přimícháme cuketu s jarní cibulkou a výhonky. Nakonec přidáme tofu nakrájené na kostičky a prohřejeme ho. Směs dochutíme chilli omáčkou a sójovou omáčkou, případně solí. Podáváme s rýžovými nudlemi.

  • 4

    Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace