Zeleninové birjání s kešu oříšky (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže Basmati 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Květák 200 g
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
  • Zeleninový vývar na podlití
  • Hvězdička badyánu 1 ks
  • Hrášek mražený 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Brambory 200 g
  • Olej slunečnicový 3 lžíce
  • Kari 1 lžička
  • Skořice celá 1 ks
  • Jogurt bílý řecký 120 g
  • Kešu ořechy pražené 100 g

Postup

  • 1

    Rýži propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme ji do 400 ml osolené vroucí vody a velmi zvolna ji podusíme doměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Brambory s květákem očistíme. Brambory nakrájíme na větší kostičky, květák rozebereme na růžičky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se zázvorem. Vmícháme kari koření a vše zalijeme trochou vývaru. Do základu vložíme brambory s květákem, skořici a badyán. Zeleninu necháme dusit.

  • 4

    Asi po 5 minutách přidáme jogurt, hrášek a kešu oříšky. Směs vaříme dalších 5 minut. Nakonec vmícháme rýži. Vše společně prohřejeme, dochutíme a odstavíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace