Zeleninové kari s tofu a nudlemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Přírodní tofu 400 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Olej rostlinný 4 lžičky
  • Chilli paprička 1 ks
  • Zeleninový vývar 200 ml
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Nasekaný koriandr 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Zázvor čerstvý 1 kousek
  • Česnek 4 stroužky
  • Cuketa 2 ks
  • Červená kari pasta 2 lžíce
  • Kokosové mléko 400 ml
  • Baby špenát 100 g
  • Šťáva z limetky 1 ks
  • Rýžové nudle 300 g

Postup

  • 1

    Zázvor, cibuli a česnek oloupeme. Zázvor s česnekem nakrájíme na tenké plátečky, cibuli na měsíčky. Vše orestujeme v pánvi na oleji.

  • 2

    Cuketky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nasekáme. Vše přidáme do pánve a také osmahneme. Pak vmícháme kari pastu a přilijeme vývar, kokosové mléko a rajčata. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme.

  • 3

    Do pánve přidáme lístečky špenátu, nasekaný koriandr a tofu nakrájené na kostičky. Vše prohřejeme. Kari dochutíme limetkovou šťávou a solí a odstavíme ho.

  • 4

    Rýžové nudle necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Pak z nich slijeme přebytečnou tekutinu a necháme je okapat. Podáváme je jako přílohu k připravenému kari.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace