Zeleninové placičky s pažitkovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cuketa 500 g
  • Mrkev 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 70 g
  • Sýr čedar 70 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Majonéza 50 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Brambory 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Olej rostlinný na smažení
  • Pažitka 1 svazek
  • Jogurt bílý 250 g
  • Česnek 1 stroužek

Postup

  • 1

    Nastrouhané cukety osolíme, necháme vykapat a dáme do větší mísy. Přidáme nastrouhané brambory a mrkev, vejce, mouku, prolisovaný stroužek česneku a nastrouhaný čedar. Osolíme a opepříme. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme podle potřeby mouku.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej. Z těsta tvarujeme placičky a opékáme je asi 5 minut. Během pečení každou placičku obrátíme. Hotové placičky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  • 3

    Omytou pažitku nasekáme najemno. Jogurt rozmícháme s majonézou a přidáme pažitku. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Dip podáváme zvlášť, nebo jím můžeme placičky potřít.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace