Zeleninové pyré s růžovým pepřem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Celer 700 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Pepř na ozdobu
  • Brambory 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 50 g
  • Hrášek mražený 300 g

Postup

  • 1

    Celer, brambory a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka asi 15-20 minut.

  • 2

    Zeleninu scedíme a rozmačkáme pomocí šťouchadla na brambory. Přilijeme smetanu, vmícháme máslo a vše vyšleháme na hladkou kaši. Dochutíme solí.

  • 3

    Mrkve oloupeme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Ke konci vaření přidáme k mrkvi hrášek (můžeme použít i mraženou směs hrášku a mrkve). Zeleninové pyré rozdělíme na talíře, posypeme růžovým pepřem a podáváme s mrkví a hráškem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace