Zeleninové řízky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mrkev 150 g
  • Sůl dle chuti
  • Mouka hladká 50 g
  • Pepř dle chuti
  • Vejce 3 ks
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Květák 150 g
  • Máslo 50 g
  • Mléko 200 ml
  • Muškátový květ špetka
  • Strouhanka dle potřeby
  • Petržel 150 g

Postup

  • 1

    Zeleninu očistíme, překrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme ji a rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem a dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Odstavíme ji a necháme zchladnout. Pak do ní vmícháme jedno vejce a rozmixovanou zeleninu. Pokud je hmota příliš řídká, vmícháme trochu strouhanky.

  • 3

    Z připravené hmoty vytvarujeme placičky. Obalíme je nejdříve ve zbylých vejcích, která rozšleháme, a pak ve strouhance. Usmažíme je v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Zeleninové řízky podáváme např. s hranolky pečenými v troubě a se salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace