Zeleninové rizoto


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže bílá 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Celer řapíkatý 1 kousek
  • Zeleninový vývar 130 ml
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Kukuřice sterilovaná 50 g
  • Petržel hladkolistá 2 snítky
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 3 stroužky
  • Cuketa 1 ks
  • Kapusta růžičková 150 g
  • Zelené fazolky 100 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Máslo 2 lžíce
  • Hrášek sterilovaný 50 g

Postup

  • 1

    Rýži propláchneme, zalijeme osolenou vodou a vaříme asi 15 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ostatní čerstvou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Všechnu zeleninu, kromě cibule a česneku, dáme do hrnce, zalijeme vroucím vývarem, přiklopíme a krátce podusíme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme mletou paprikou, osmahneme a přidáme podušenou zeleninu i s vývarem. Přimícháme uvařenou rýži, okapanou kukuřici a hrášek, nasekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem. Prohřejeme a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace