Zeleninové špízky se žampiony a sýrem feta


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Žampióny 16 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Tymián 8 snítek
  • Pórek 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Sýr feta 200 g
  • Estragon 1 lžíce
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Smetana zakysaná 200 g

Postup

  • 1

    Žampiony očistíme a odstraníme nožičky. Pórek omyjeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 4 cm a podélně je rozpůlíme. Papriky zbavíme semínek, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme a překrájíme. Sýr nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na 8 navlhčených špejlí střídavě napichujeme papriku, hlavičku žampionu, pórek, sýr a cibulku. Všechny špízy osolíme a opepříme, potřeme olejem a posypeme lístky tymiánu.

  • 3

    Špízy opékáme na grilovacím roštu při středním žáru z každé strany asi 4 minuty, přičemž je během grilování můžeme potírat zbylým olejem. Podáváme se zakysanou smetanou smíchanou s estragonem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace