Zeleninové špízy s tofu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Marináda

  • Olej sezamový 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Sušený rozmarýn 1 lžička

 

  • Citronová šťáva 1
  • Citronová kůra špetka
  • Tymián 1 lžička

Nezařazené

  • Tofu 400 g
  • Cuketa 1
  • Sterilované žampiony 12

 

  • Paprika (různé barvy) 3
  • Červená cibule 2

Postup

  • 1

    V mističce rozmícháme olej s citronovou šťávou, rozdrceným česnekem, citronovou kůrou a bylinkami. Tofu nakrájíme na kostičky. Naložíme ho do marinády a asi 30 minut necháme proležet.

  • 2

    Papriky a cuketu očistíme. Papriky nakrájíme na čtverečky, cuketu na plátky. Každé kolečko cukety ještě překrojíme na čtvrtinky. Cibule oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátky.

  • 3

    Marinádu z tofu slijeme. Dřevěné špejle navlhčíme a střídavě na ně napícháme kousky tofu, zeleniny a žampionů. Špízy potřeme zbylou marinádou a na rozehřátém grilu pečeme ze všech stran asi 6 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace