Zeleninové špízy se sýrem a libanonským chlebem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Červená cibule 1 ks
  • Cherry rajčátka 300 g
  • Sýr halloumi 250 g
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Chléb libanonský k podávání
  • Cuketa 2 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Tymián 2 snítky
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Omytou cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na menší špalíky. Cibuli očistíme a rozdělíme na měsíčky.

  • 2

    Sýr halloumi nakrájíme na kostky a napichujeme je střídavě s rajčátky, cuketami a cibulí na dřevěné špízy. Přikryté špízy vložíme do ledničky.

  • 3

    V misce smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, natrhané lístečky tymiánu a nadrcený česnek, dle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Špízy klademe na rozehřátý gril, potřeme zálivkou a grilujeme asi 4-5 minut. Obracíme je a potíráme ze všech stran zálivkou, dokud sýr nezezlátne. Podávejte horké, s rozpečeným libanonským chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace