Zeleninové špízy se sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Nezařazené

  • Cuketa 1
  • Mrkev 2
  • Sýr halloumi 400 g
  • Olej olivový
  • Tymián 8 snítek

 

  • Lilek 1
  • Sůl
  • Žampióny 100 g
  • Pepř mletý černý
  • Citron 1

Zálivka

  • Česnek 1 stroužek
  • Cukr hnědý 1 lžička

 

  • Sójová omáčka 30 ml
  • Olej olivový 30 ml

Postup

  • 1

    Cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a pomocí škrabky z ní nakrájíme dlouhé tenké plátky. Spaříme je ve vroucí osolené vodě a zchladíme studenou vodou. Sýr nakrájíme na obdélníčky a spolu se zeleninou a očištěnými houbami jej střídavě napichujeme na špízy.

  • 2

    Připravené špízy pokapeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístečky tymiánu. Pak špízy společně s rozpůleným citronem opečeme na grilovací pánvi nebo grilu z každé strany asi 2 minuty.

  • 3

    Česnek oloupeme a prolisujeme do misky, přilijeme olivový olej, sójovou omáčku a podle chuti osladíme. Opečené špízy rozdělíme na talíře, pokapeme zálivkou a šťávou z grilovaného citronu. Jako příloha se hodí bylinkový kuskus.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace