Zeleninový kuskus s cizrnou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuskus 300 g
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Cuketa 1
  • Pepř mletý černý
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Petržel 1 svazek
  • Sýr balkánský 100 g
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Sterilovaná cizrna 250 g
  • Sůl
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Med 2 lžičky
  • Bazalka 4 snítky

Postup

  • 1

    Kuskus nasypeme do mísy, promícháme s 1 lžící olivového oleje a zalijeme vroucím vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat.

  • 2

    Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Rajčátka omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a opečeme na něm plátky cukety a celá rajčátka.

  • 3

    Nabobtnalý kuskus prokypříme a promícháme s cizrnou a opečenou zeleninou. V misce smícháme zbylý olej, citronovou šťávu a med, ochutíme špetkou pepře a solí. Zálivku promícháme s kuskusem, přidáme nasekanou petrželku a bazalku. Před podáváním kuskus posypeme rozdrobeným sýrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace