Zeleninový prejt


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mrkev 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 2 ks
  • Máslo 50 g
  • Uvařené brambory 300 g
  • Mouka hrubá 30 g
  • Celer 1 ks
  • Kapusta 0.5 hlávka
  • Stroužek česneku 2 stroužky
  • Pepř dle chuti
  • Vejce 2 ks
  • Majoránka 1 lžíce

Postup

  • 1

    Mrkev a celer oloupeme a větší část nastrouháme najemno. Zbylou mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je minutu v osolené vodě. Scedíme je a vmícháme do nastrouhané zeleniny. Kapustu zbavíme povadlých listů, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli s česnekem oloupeme a usekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpustíme polovinu tuku a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek a kapustu, osmahneme a zalijeme trochou vody. Pak osolíme, opepříme, přiklopíme a krátce podusíme.

  • 3

    Ve velké míse všechnu zeleninu promícháme s nastrouhanými vařenými bramborami, rozklepneme vejce, poprášíme moukou a důkladně promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Naplníme ji do pekáčku vytřeného zbylým máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.

  • 4

    Hotový prejt necháme 20 minut zchladnout, rozkrojíme na čtvrtiny a rozdělíme na talíře. Podáváme např. se smaženým hermelínem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace