Zeleninový řízek


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Květák 150 g
  • Celer 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 30 g
  • Zeleninový vývar 150 ml
  • Muškátový oříšek dle chuti
  • Olej rostlinný na smažení
  • Brokolice 150 g
  • Mrkev 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Strouhanka na obalení

Postup

  • 1

    Zeleninu očistíme, rozkrojíme na menší kusy a povaříme ve vroucí osolené vodě (mrkev a celer 10 minut, brokolici a květák 5-7 minut). Pak necháme zeleninu okapat a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Přisypeme hladkou mouku, osmahneme a přilijeme 150 ml zeleninového vývaru. Dobře provaříme, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout a společně se žloutky vmícháme k zelenině. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Ze zeleninové hmoty uděláme malé karbanátky, které obalíme nejprve v rozšlehaných bílcích a pak ve strouhance. Smažíme je v rozpálené oleji po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou. Ozdobíme bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace