Zelňáky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 40 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Zelí kysané 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hladká 500 g
  • Kmín mletý dle potřeby
  • Máslo 250 g

Postup

  • 1

    Z kysaného zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a překrájíme ho na menší kousky.

  • 2

    Do mísy prosijeme mouku a smícháme ji se solí, kmínem a pepřem. Přidáme zelí, změklé máslo a vejce. Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme ho v chladu asi 15 minut odležet.

  • 3

    Těsto rozválíme na dva pláty silné asi 1 cm a dáme je na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut dozlatova. Pak je rozkrájíme na čtverce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace