Zimní salát s ovocem a sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej olivový 4 lžíce
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Hruška 2 ks
  • Listy čekanky červené 4 hrsti
  • Pepř drcený barevný dle chuti
  • Čerstvý kozí sýr 250 g
  • Sůl dle chuti
  • Vinný ocet 3 lžíce
  • Pomeranč 2 ks
  • Salát lollo biondo 4 hrsti
  • Pomerančová šťáva 100 ml

Postup

  • 1

    Listy obou salátů opláchneme a necháme okapat. Pak je natrháme do salátové mísy.

  • 2

    Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Každý měsíček zbavíme tenké blanky a překrojíme napůl. Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na tenké plátky. Ovoce přidáme do mísy se saláty. Vše zlehka promícháme.

  • 3

    Ocet rozšleháme se špetkou soli, pepře a cukru a s olivovým olejem. Zálivku rozředíme asi 100 ml pomerančové šťávy.

  • 4

    Salát rozdělíme do misek a zakapeme zálivkou. Každou porci doplníme kousky sýra.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace