Zimní salát s pomeranči a čokoládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Směs listových salátů 4 hrsti
  • Pomerančová šťáva 60 ml
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Pepř mletý černý špetka
  • Čokoláda hořká 60 g
  • Pomeranč 2 ks
  • Ocet vinný bílý 1 lžíce
  • Hořčice dijonská 0.5 lžička
  • Vlašské ořechy 4 lžíce

Postup

  • 1

    Listové saláty omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat nebo je odstředíme. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Jednotlivé dílky zbavíme bílé kůžičky. Salátové listy podle potřeby natrháme, vsypeme je do mísy a přidáme pomeranče.

  • 2

    Pomerančovou šťávu smícháme s vinným octem, olivovým olejem, hořčicí a pepřem. Zálivku vmícháme do salátu s pomeranči.

  • 3

    Z čokolády pomocí škrabky na brambory vytvoříme hoblinky. Salát rozdělíme na 4 talíře a každou porci posypeme nasucho opraženými vlašskými ořechy a hoblinkami čokolády.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace