Žitné placky s koriandrovým čatní (Idnei)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka žitná 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo ghí 1 lžička
  • Koriandrová nať 2 hrsti
  • Šalotka 3 ks

Postup

  • 1

    Mouku, máslo, špetku soli a pepře promícháme v míse. Zalijeme asi 50 ml studené vody a zpracujeme na hladké vláčné těsto. Je-li třeba, přidáme mouku nebo naopak trochu vody. Těsto rozdělíme na čtyři části a vyválíme z nich tenké placky. Necháme je pod utěrkou odpočinout.

  • 2

    Mezitím připravíme čatní: pokrájený koriandr vložíme do mixéru, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno, všechny zbylé ingredience a umixujeme na pyré. Čatní dáme odležet do lednice.

  • 3

    Rozpalíme pánev s nepřilnavým povrchem, vložíme do ní placku a přimáčknem ji k pánvi obracečkou. Opékám asi minutu, pak ji obrátíme, opět přimáčkneme a dopečrme. Placky po upečení potřeme máslem a přidáme k nim odleželé čatní.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace