Živáňská pečeně


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřová kýta 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Kmín 0.5 lžička
  • Brambory 700 g
  • Anglická slanina 150 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Majoránka 0.5 lžička
  • Víno červené 500 ml
  • Cibule 2 ks

Postup

  • 1

    Kýtu očistíme a omyjeme. Nakrájíme ji přes vlákno na plátky, které naklepeme a rozkrájíme na menší kousky.

  • 2

    Maso dáme do mísy a okořeníme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Zalijeme vínem, uložíme do chladničky a necháme nejlépe do druhého dne odležet.

  • 3

    Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na měsíčky. Plátky slaniny nakrájíme na čverečky. Na špízy střídavě napichujeme maso, cibuli, brambory a slaninu.

  • 4

    Hotové špízy zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 45 minut. Podáváme s chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace