Ztracená vejce se špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Příloha

  • Špenátové listy 300 g
  • Vejce 4 ks
  • Strouhaný parmazán 50 g
  • Petrželka na ozdobu

 

  • Sůl dle potřeby
  • Ocet lihový 6 lžic
  • Pepř mletý černý dle chuti

Omáčka

  • Mouka hladká 30 ml
  • Máslo 40 g
  • Vývar 100 ml
  • Strouhaný parmazán 50 g

 

  • Mléko 150 ml
  • Smetana na vaření 50 ml
  • Sýr ementál 100 g

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, smetanou i vývarem a dobře rozšleháme. Omáčku za stálého míchání prováříme asi 20 minut. Pak přisypeme parmazán s ementálem a jemně ji osolíme.

  • 2

    Špenát očistíme, zbavíme tvrdších řapíků a opláchneme. Krátce ho spaříme ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme ho, necháme okapat a pokrájíme.

  • 3

    V kastrolu přivedeme k varu asi litr osolené vody s octem. Jedno vejce opatrně rozklepneme do naběračky a vlijeme je do mírně klokotajícího roztoku. Vaříme asi 3 minuty, dokud se bílek nesrazí. Stejným způsobem připravíme i zbylá vejce.

  • 4

    Do zapékacích misek navrstvíme špenát a trochu ho osolíme. Rozdělíme na něj vejce, přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem a opepříme. Špenát s vejci zapékáme pod rozpáleným grilem asi 5 minut. Pokrm ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace