Ztracená vejce se zelenou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Žloutek 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Jogurt bílý 150 g
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Šalotka 1 ks
  • Pažitka 2 lžíce
  • Estragon 2 lžíce
  • Vejce 8 ks
  • Hořčice dijonská 2 lžíce
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Smetana 150 g
  • Kyselý okurek 1 ks
  • Plochá petrželka 4 lžíce
  • Kopr 2 lžíce
  • Ocet 4 lžíce

Postup

  • 1

    V misce šleháme žloutky, hořčici a špetku soli, až směs začne houstnout. Pak za stálého šlehání velmi pomalu přidáváme olej.

  • 2

    Do vzniklé majonézy přimícháme jogurt, smetanu a citronovou šťávu. Okurku nakrájíme na kostičky, šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Okurku, šalotku a pokrájené bylinky vmícháme do omáčky. Pokud máme, můžeme přidat i několik usekaných lístků šťovíku.

  • 3

    V kastrole přivedeme k varu asi 1000 ml vody se 2 lžičkami soli a octem a pak teplotu snížíme. Do naběračky rozklepneme vejce, necháme je sklouznout do vody, při mírné teplotě vaříme 4-6 minut a vyjmeme. Na talíře rozdělíme omáčku a přidáme vždy 2 ztracená vejce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace