Na podmínky je třeba myslet už při nákupu a balení. Suchý salám, tvrdé sýry, šunka v plechovce. Vystačí si s chládkem a stínem bez lednice. Ovoce a zeleninu vybírejte v tom nejlepším stavu, pevné a bez otlačenin a škrábanců, kazí se pak rychleji. Zabalte ho také zvlášť, aby se nekazilo vzájemným kontaktem. Neumývejte ho, až před samotnou konzumací nebo vařením, má „přírodní“ ochranu.

Nejlepší je samozřejmě vzít chladicí box, nejlépe několik na různé potraviny. Dobře namražte chladicí vložky, ne jen přes jednu noc, ale mějte je tam déle. Pokud chladíte ledem, větší kusy vydrží déle než drobný led do nápojů. Zkušení radí zmrazit vodu v litrových a dvoulitrových lahvích. Stejně tak je dobré zmrazit potraviny, které plánujete jíst až po delší době.

Pokud možnost boxu nemáte, dobře izolovaná nepropustná nádoba postačí. Chladit totiž můžete i pomocí přírody. Pokud je v okolí voda, máte vyhráno.

Maso a ostatní potraviny skladujte zvlášť

Chlazení: větší kusy ledy tají pomaleji