Chřestová polévka s šunkovými kostičkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Kolik polévek umíš, tolikrát jsi kuchařem! Zvyšte si teď v chřestové sezoně svoji kuchařskou kvalifikaci a rozšiřte svůj polévkový repertoár o tuto jemnou jarní polévku ze zeleného chřestu s kostičkami ze šťavnaté šunky.

Suroviny

  • Chřest zelený 2 svazek
  • Máslo 70 g
  • Smetana 150 ml
  • Sůl dle chuti
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Zeleninový vývar 750 ml
  • Moravské uzené Hamé vynikající kvalita 340 g
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    >>Moravské uzené, masová konzerva 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Chřest opláchněte a očistěte – odkrojte dřevnaté konce, a pokud je to potřeba, oloupejte slupku. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.

  • 2

    V hrnci rozpusťte dvě třetiny másla a krátce na něm osmahněte cibulku. Jen tak, aby změkla, ale ještě nezačala zlátnout.

  • 3

    Zalijte vývarem, přidejte chřestové stonky nakrájené na kousky a vařte do změknutí. Potom rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte smetanu, podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte krátce přejít varem.

     

  • 4

    Pražskou šunku nakrájejte na kostičky a opečte ji na zbývajícím másle. Hotovou polévku podávejte ozdobenou šunkovými kostičkami.

     

  • 5

    TIP!

    • Nechte si pár chřestových hlaviček na ozdobení. Před podáváním je krátce povařte v osolené vodě. 


Nahrávám