-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Kolik polévek umíš, tolikrát jsi kuchařem! Zvyšte si teď v chřestové sezoně svoji kuchařskou kvalifikaci a rozšiřte svůj polévkový repertoár o tuto jemnou jarní polévku ze zeleného chřestu s kostičkami ze šťavnaté šunky.
>>Moravské uzené, masová konzerva 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Chřest opláchněte a očistěte – odkrojte dřevnaté konce, a pokud je to potřeba, oloupejte slupku. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
V hrnci rozpusťte dvě třetiny másla a krátce na něm osmahněte cibulku. Jen tak, aby změkla, ale ještě nezačala zlátnout.
Zalijte vývarem, přidejte chřestové stonky nakrájené na kousky a vařte do změknutí. Potom rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte smetanu, podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte krátce přejít varem.
Pražskou šunku nakrájejte na kostičky a opečte ji na zbývajícím másle. Hotovou polévku podávejte ozdobenou šunkovými kostičkami.
TIP!