Makové knoflíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 12 porce
  • Začátečník

Mák je naše domácí superpotravina a v letošním vánočním pečení nesmí chybět. Milujeme ho pro jeho chuť i naprosto hvězdný obsah vápníku, který mezi potravinami nemá konkurenci. A navíc v cukroví moc pěkně vypadá.

Suroviny

  • Mouka hladká 150 g
  • Cukr moučka 120 g
  • Vejce 1 ks
  • Mák mletý 120 g
  • Máslo 125 g
  • Linecká směs Hamé 4 lžíce

Postup

  • 1

    >>LINECKÁ SMĚS 300 G 300 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Mouku promíchejte s mákem. Změklé máslo ušlehejte s cukrem a vajíčkem a přidejte také sypké ingredience. Dobře propracujte. Připravené těsto zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny odpočívat v chladu.

     

  • 2

    Z vychlazeného těsta oddělujte kousky a rukama vytvarujte kuličky o průměru zhruba dva centimetry. Dávejte je na plech vyložený pečicím papírem, zploštěte je prsty a doprostřed každé kuličky udělejte důlek. Můžete i prstem, ale nejvíce souměrné to je s obráceným koncem vařečky. Malou lžičkou dejte do každého důlku trochu linecké ovocné směsi

     

  • 3

    Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte asi 15 minut.


Nahrávám