Osvěžující okurkový salát s mátou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Salát z čerstvých a nakládaných okurek je jako dělaný pro horké letní dny. Množství máty v rozpisu surovin se nebojte, určitě nejde o překlep. Právě ona spolu s citronovou šťávou se postará o nezaměnitelně osvěžující chuť salátu.

Suroviny

  • Okurka salátovka 1 ks
  • Okurky 7 - 9 cm Znojmia 8 ks
  • Šťáva z citronu 1 ks
  • Sůl 0.5 lžička
  • Rajče 200 g
  • Máta 1 svazek
  • Olej olivový 2 lžíce

Postup

  • 1

    >>Okurky 7 - 9 cm 680g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    V malé misce si připravte dresink – smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a sůl a dobře prošlehejte.

     

  • 2

    Nakládané okurky nakrájejte na kolečka, salátovou okurku a rajčata na kostky. Přesuňte do salátové mísy a přidejte nasekanou mátu. Zalijte připraveným dresinkem a dobře promíchejte. Podávejte s čerstvým pečivem.


Nahrávám