Pečená pražma s oříškovým pestem s chilli


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Pravá italská vášeň na talíři má podobu pořádně pikantního pesta s jemnou pečenou pražmou. Pokud vás na ryby moc neužije, zkuste pesto aspoň na těstoviny. Opravdu stojí za ochutnání.

Suroviny

  • Pražma 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 75 ml
  • Chilli paprička 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Sušená rajčata 3 ks
  • Stroužek česneku 4 ks

Postup

  • 1

    Očištěné a vykuchané pražmy osušte papírovou utěrkou, potřete olivovým olejem a posolte. Na boku každé ryby udělejte několik hlubších šikmých zářezů a dejte péct 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 2

    Na pánvi nasucho opečte vlašské ořechy a dejte stranou. Chilli, sušená rajčata, česnek rozmixujte s olivovým olejem dohladka. Osolte, přidejte opražené ořechy a několika pulzy rozmixujte na hrubou konzistenci pesta.

  • 3

    Na každou rybu naneste množství pesta podle chuti a podávejte s čerstvou bagetou nebo listovým salátem.


Nahrávám