Pečené kuřecí stehno, polníček, vařené brambory a dýňový olej


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Kuřecí stehno s bramborem jsme v dětství milovali všichni, tak proč si na něm občas nepochutnat i v dospělosti. Ať už vaříte pro děti nebo pro dospělé, je to klasika, která potěší. Pro fajnšmekry jsme přidali trochu dýňového oleje.

Suroviny

  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Olej slunečnicový 3 lžíce
  • Pažitka dle chuti
  • Dýňový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Polníček 200 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Sůl 1 lžíce
  • Brambory 1 kg
  • Kuřecí stehna 4 ks

Postup

  • 1

    Kuřecí stehna opláchneme studenou vodou, osolíme a lehce poprášíme moukou.

  • 2

    Pánev rozpálíme na středně vysokou teplotu, přidáme trochu slunečnicového oleje, vložíme kuřecí stehna a opečeme dozlatova.

  • 3

    Opečená stehna dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

  • 4

    Brambory nakrájíme na stejně velké kusy (cca 3 cm) a uvaříme je v osolené vodě doměkka.

  • 5

    Na talíř poklademe brambory, kuřecí stehno a polníček. Vše zakápneme olivovým a dýňovým olejem. Nakonec brambory dozdobíme nasekanou pažitkou.


Nahrávám