-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Jacket potato neboli plněné brambory jsou skvělé v tom, že je můžete napěchovat nejrůznějšími směsicemi, jak vám jen lednička a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney. Neotřelá kombinace!
Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké. Cca 20 minut.
A teď je čas na chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu (nebo v troubě), pak je dáte do pytlíku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat, nakonec přidejte kečup a balsamico.
Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypte sýrem. Nechte je na grilu dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec zasypte rukolou a pokapejte kečupem.