-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Dejte si kouřící talíř této husté polévky a dost možná začnete milovat podzim i se všemi plískanicemi. Protože kdy jindy bychom si tolik vychutnali vydatné polévky, které prohřejí celé tělo, zasytí a vylepší náladu?
>>Rajčatové pyré 190g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Po pár minutách přidejte nakrájený česnek a nechte ještě pár minut opékat.
Přidejte nakrájenou mrkev, brambory a řapíkatý celer a opékejte dalších 5 minut. Zalijte litrem vody, přihoďte nakrájenou cuketu, oregano, osolte a vařte 10 minut. Poté přidejte nakrájený kadeřávek, krájená rajčata a rajčatové pyré. Vařte dalších 5–8 minut.
Ke konci vaření dejte do polévky bílé fazole a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Z olivového oleje, utřeného česneku a nasekaných bylinek (bazalka, tymián, oregano, petržel) si připravte směs na ochucení baget. Pečivo podélně rozkrojte a na řezné ploše potřete bylinkovou směsí. Poté 5 minut zapečte pod rozpáleným grilem dokřupava.
TIP!